Hae Finsifin hallitukseen-koe, opi ja vaikuta

Finsifin nimitystoimikunta on saanut tehtäväkseen laatia yhdistyksen syyskokoukselle esityksen vuoden 2024 hallituksen kokoonpanosta. Ehdotuksessa otetaan huomioon yhdistyksen jäsenistön monimuotoisuus ja varmistetaan hallituksen tasapainoisuus ja tasapuolisuus. Hallitukseen valitaan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä 3-6 muuta jäsentä. Hallituksen puheenjohtajan toimikausi on kaksi kalenterivuotta (lisätietoa). Aktiivinen osallistuminen Finsifin toimintaan ja työryhmien jäsenyys katsotaan eduksi.

Hallitusta voisi luonnehtia dynaamisena, asiantuntevana ja sparraavana Finsifiä luotsaavana toimijana. Tekemistä ja ideoita riitti. Hallitusjäsenten ja jäsenorganisaatioiden taustat olivat hyvinkin erilaiset ja juuri tämä toi syvyyttä ja laaja-alaista näkemystä tekemiseen.  Oli upeaa saada olla mukana tässä huippuosaajien joukossa edistämässä vastuullista sijoittamista Suomessa sekä oppimassa itsekin aiheesta jatkuvasti lisää.” Marja Karttunen, Sitra, Finsifin hallituksen puheenjohtaja vuosina 2021-2022.

Vuonna 2010 perustetun Finsifin jäsenorganisaatioiden määrä on kasvanut lähes sataan jäseneen. Yhdistyksen hallitukseen tarvitaan innostuneita, vastuulliseen sijoittamiseen sitoutuneita henkilöitä kehittämään yhdistyksen toimintaa. Finsifin hallituksen jäsenenä pääsee mukaan aitiopaikalle vaikuttamaan vastuullisen sijoittamisen kehitykseen Suomessa sekä edistämään yhdistyksen kansainvälistä yhteistyötä. Hallituksen kokouksia järjestetään keskimäärin kerran kuukaudessa. Yhdistyksen hallitusjäsenet ovat aktiivisesti osallistuneet myös työryhmätyöskentelyyn sekä yhdistyksen käytännön tehtäviin, kuten tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen.

”Finsifin rooli on tärkeämpi kuin koskaan aikaisemmin. Sääntelyn ja käytäntöjen kehittyessä pääset hallituksen jäsenenä vaikuttamaan alan kehitykseen. Varaudu merkittävään työmäärään, vastapainoksi saat mahtavan verkoston ja opit paljon uutta!” Merja Kivelä, Castrén & Snellman, Finsifin hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2023.

Nimitystoimikunta toivoo, että hakijat kertovat hakemuksessaan lyhyesti itsestään, organisaatiostaan ja vastuullisen sijoittamisen osaamisestaan. Hakijoita pyydetään huomioimaan, että hallitustyöskentelyyn on mahdollista allokoida riittävästi aikaa. Finsifin hallitustyö on tiivistä ja tavoitteet kunnianhimoisia. Toimikunta muodostaa hakijoista esityksen hallitukseksi Finsifin syyskokoukselle. Valmistelussa seurataan yhdistyksen Hyvä Hallintotapa -ohjetta.

Haastattelut pidetään Microsoft Teamsin välityksellä 26.10. kello 13 – 16, 31.10. kello 9 – 11 sekä 2.11. kello 15 – 17. Hakijoita pyydetään esittämään hakemuksissaan toive haastatteluajasta näiden ajankohtien puitteissa.

Nimitystoimikunnan puheenjohtaja Anna Hyrske ottaa vastaan hakemuksia 9.10.2023 asti osoitteeseen anna.hyrske@bof.fi.

Ilmoitusta saa jakaa eteenpäin omissa verkostoissanne.

Tervetuloa mukaan toimintaan,

Nimitystoimikunta 2023

Mikael Fast
Anna Hyrske
Emilia Vähämaa