Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat

Kestävä ruokatuotanto- näkökulmia sijoittajalle

23.9.2022 klo 8:30 - 10:30
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kestävän ruokatuotannon murros on meneillään ajureina megatrendit, teknologian kehitys sekä kulutustottumusten muutospakko ruokatuotannon turvaamiseksi myös seuraaville sukupolville. Nämä lähtökohdat asettavat sektorin kiinnostavaan tarkasteluun sijoittajan näkökulmasta. Euroopan kiristynyt poliittinen tilanne ilmastonmuutoksen konkreettisten sääilmiöiden myötä (mm. äärimmäinen kuivuus ja lämpöaallot) kasvattavat entisestään haastekenttää.

Maailmanlaajuisesti arviolta kolmannes tuotetusta ravinnosta jää matkan varrelle puutteellisten toimitusketjujen tai varastotilojen ja muiden tekijöiden johdosta- ruuasta tulee käyttökelvotonta. Toisaalta vuoteen 2050 mennessä ruokatuotantoa tulisi lisätä 50-70 % maailmanlaajuisesti. Suomessa maatalouden alhainen tuottavuus sekä kalliit investoinnit asettavat reunaehtoja ruuantuotannolle-kymmenen viime vuoden aikana maatalousyrittäjä on tienannut työllään km. 1,9 €/h sisältäen maataloustuet. Yhtä aikaa ruokakulttuuri on muutoksessa ilmastotavoitteiden ja yleensä maapallon kantokyvyn repeillessä nykyisellä lautasmallilla ja kulutustottumuksilla.

Kevään aikana Suomeen kohdistuva maa- ja markkinariski, lannoitteissa käytettyjen typen ja kaliumin tuontiriippuvuus, sekä huoltovarmuus  osana Ukrainan sotaa ovat asettaneet omat haasteensa. Suomen valtio on reagoinut tilanteeseen tukemalla 300 miljoonalla ruuantuotantoa tänä vuonna.

 

Ilmoittautuminen

Klikkaa täältä itsesi mukaan!

Tilaisuus on avoin Finsifin jäsenille.

Tilaisuudessa saat vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin
–  Mistä vastuullisen sijoittajan tulisi olla tietoinen?
–  Mitä haasteita ja mahdollisuuksia vastuullinen sijoittaja kohtaa?
–  Miten pitkäkantoisia vaikutuksia nykytilanteella on ja mitkä ovat ennusteet?
–  Mitä tulevaisuuden ruokaratkaisuja on kehitteillä?
–  Mitä dataa on saatavilla vastuullisen ruokatuotannon arviointiin?

Agenda

8:30 Kahvitarjoilu

9:00

Tervetuloa
Markus Lindqvist, hallituksen jäsen, Finsif
(Online -osallistujat  mukaan kokoukseen)

Tutkimusjulkaisu -Responsible Investment and the Food Industry – Socio-ethical Reflections
Riikka Sievänen & TBC, Helsingin yliopiston julkaisu (tutkimusryhmä)

Solumaataloudesta uutta ruokalautaselle
Kaisu Riihinen,  tiimipäällikkö, FT, Dosentti, VTT

Investor engagement on sustainable food production: some reflections
Jonathan Kellar, Manager, Stewardship, Sustainalytics (online)

Paneelikeskustelu

10:30 Tilaisuus päättyy

Lisätietoa Leila Räsänen toiminnan koordinaattori info@finsif.fi

Hei Finsifin jäsen! Olethan jo rekisteröitynyt?

Rekisteröitymällä jäsenpalveluun pääset katselemaan videotallenteita sekä muita tapahtumamateriaaleja ja voit seurata foorumin hallituksen linjauksia ja yhdistystoimintaa. Lisäksi saat kutsut vastuullisen sijoittamisen ykköstapahtumiin ensimmäisten joukossa.